Historie

Historien om Lillebælt fisk

 

I 1854 købte Peder Hansen ejendommen i Sønderskov. Herfra kunne han drive landbrug og i særdeleshed fiskeri. I dag er det 5. og 6. generation af fiskere, der driver fiskeri fra matriklen.

 

Omkring 1900 startede familien Hansen med at fiske med bundgarn. Siden er bundgarnsfiskeriet løbende blevet udvidet, og i dag fiskes der fra 38 pladser fordelt på kysterne fra Båring Vig på Fyn, gennem det snævreste i Lillebælt og ned til kysten ud for Wedelsborg.

 


Nogle af pladserne fra 1900 drives aktivt i dag, så de 100 år gamle bundgarnspladser er den dag i dag stadig med til at holde historien i live.

 

For et par år siden blev fiskeriet udvidet med et røgeri. Der blev udviklet teknikker og afprøvet smagsvariationer for at nå frem til den bedste kvalitet af røgvarer, der som minimum kunne konkurrere med de større røgerier.

 

Lillebælt Fisk har solgt fisk og røgvare til private siden 2015.Gennem tiden har familien også medvirket aktivt til lokalhistorien. Bl.a. har man doneret en smakkejolle til Middelfart Skibsværfts museum. Jollen blev bygget på skibsværftet i 1908.

Derudover er der også blevet skrevet flere bøger, hvori familien Hansen medvirker.