Fiskeri, bæredygtigt

Bæredygtigt fiskeri


Et bundgarn er et stationært fiskeredskab, der står på pæle ud fra kysten. At det er stationært betyder, at der ikke  bliver drevet rovdrift på fiskene. Det skyldes bl.a. størrelsen på garnene, og pælene ikke er noget, man lige flytter. Overfiskeri er derfor ikke eksisterende indenfor bundgarnsfiskeriet.

Bundgarnet er derved et af de mest skånsomme og bæredygtige fiskeredskaber. 

 


Overlevelsesraten hos de fisk, der svømmer i et bundgarn, er også langt højere end ved andre fiskeformer. Selvom fisken er fanget i bundgarnet, kan den stadig leve videre, til fiskeren kommer og henter den. De fisk, der kommer ind i jollen, er derfor altid spillevende, selvom den har været fanget i bundgarnet i flere dage. De fisk, der bliver fanget, har på ingen måde lidt overlast, og de er derfor af den fineste kvalitet.

Ordet udsmid er erstattet af ordet genudsætning inden for vores fiskeri. Undermålere og andre ikke ønskede arter, der kommer gennem et bundgarn, bliver nemlig genudsat og kan  leve videre. 


Når vi har tømt bundgarnet, holder vi fiskene levende, til vi kommer hjem. På den måde sikrer vi, at den fisk, du får i hånden, er hundrede procent frisk.


Hvis du ønsker at læse mere om, hvad et bundgarn er, og hvordan det virker, kan du se følgende link:

http://www.fiskericirklen.dk


Lillebælt fisk i Ry

Siden 2013 har Lillebælt Fisk haft retten til at fiske i ferskvandssøerne omkring Ry. Her fisker vi med 15 bundgarn fordelt i søerne Julsø, Birksø og Gudensø. Ferskvandsfiskeri er ikke noget, vi tidligere har erfaringer med, men søfiskeriet giver os helt nye muligheder inden for bearbejdning og salg af fisk.


Det betyder, at vi i vores ellers brede fiskesortiment også er leveringsdygtige i ferskvandsfisk.

Derudover kan vi fange ål næsten hele året, så hvis du har lyst til ål på andre tidspunkter end efteråret, er Lillebælt Fisk leveringsdygtige.   


Fiskene vi fanger

Vi fanger omkring 20 forskellige fiskearter hos Lillebælt Fisk, hvoraf de 12 er almindelige spisefisk. Så står du og mangler friskfangede fisk til middagsbordet, er du altid velkommen på adressen Baunevej 60, 7000 Fredericia. Vi er som regel altid hjemme fra havet efter kl. 11, hvor vi begynder at gøre den friske fisk klar til dig. Du kan evt. ringe i forvejen og høre om dagens fangst på telefon 24 69 18 63, eller hvis du vil være på forkant med, hvilke fisk dagen har bragt, kan du tilmelde dig vores SMS ordning.

Hvis du har et specielt ønske til en bestemt fisk, som ikke står på nedenstående liste, kan du kontakte os,  så kan vi med stor sandsynlighed skaffe det - også til en fornuftig pris. 


Billede af et bundgarn

Fiskeart

Fangstperiode

Ål

Marts-december

Skrubbe

Hele året

Hornfisk

April- maj

Sild

Marts-april og september- december

Ørred

August- december

Torsk

September- februar

Sej

September- februar

Multe

August- slut oktober

Div. fladfisk

Hele året

Stenbider

Februar- marts

Makrel

Juni

Gedde

MartsBemærk venligst, at ovenstående liste kun viser et snævert billede af fangstsæsonerne. Sæsonerne kan nemlig variere meget fra år til år, og mange arter kan gå i garnene på uventede tidspunkter. Spørg derfor gerne på fisk, selvom de ikke står på listen, eller det er uden for den skrevne sæson.