Pighvar eller slethvar med æbler og rosmarin

Slethvar med æbler og rosmarin

Slethvar med æbler og rosmarin

1 slethvar eller pighvar

½ løg

2-3 gulerødder

2 æbler

¼ - ½ tsk. rosmarin

olivenolie

salt

Peber

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 250 grader.

Skær løgene i tern. Æbler og gulerødder skæres i skiver.

Rens slethvarren og lav et snit ned langs med rygbene – den skal ikke skæres igennem, men dette rids gør, at fisken bliver ensartet mør.

Læg fisken i et ildfast fad og hæld en god slat olivenolie over fisken.

Læg grøntsagerne rundt om fisken og drys med rosmarin, salt og peber.

Til sidst lægges æblerne oven på fisken.

Dæk med staniol (den blanke side ned mod fiksen)

Sæt fadet i den varme ovn i ca. 30 min.

Fjern æblerne og skub forsigtigt skindet af fisken. Løft de to fileter over på den opvarmede tallerne. Nu kan hele fiskebenet forsigtigt løftes af og de to sidste fileter tages op.

TIP

Man kan se, om fisken er færdig ved at ”løfte” fiskekødet i snittet – løsnes kødet fra benet, er fisken færdig