Fyldt benløs pighvar

Fyldt benløs pighvar

At udbene en pighvar er såmænd ikke så svært. Det kræver lidt tålmodighed og en god skarp kniv.

Selvom du synes, det lyder vanskeligt, er det nu værd at prøve. Hvis du kommer til at skære helt igennem, kan du bare fjerne skindet og lave fisken til fileter.

Se både vejledning og billeder under opskriften.

 

Ingredienser til 2 personer: (På billederne er det en lille fisk til en person)

1 pighvar ca. 800 – 1000g

1 lauerbærblad

Fyld:

30 g smør

30 g hvedemel

1-2 dl kaffefløde (el. piskefløde)

1-2 dl hvidvin (har du ikke hvidvin så brug vand med et par skefulde vineddike eller æblecidereddike)

½ - ¼ finthakket løg

2 spsk hakket frisk persille (eller frosset, men så kun1 spsk)

2 spsk hakket frisk dild (eller frosset,men så kun1 spsk)

1 tsk revet økologisk citron

2-3 spsk strimlet spinat

1 tsk god paprika

100 g rejer

 

Sådan laves retten.

Tænd ovnen på 200º.

Smelt smørret i en gryde, kom løgene i og lad det simre et minuts tid.

Så skal melet tilsættes og nu skal blot laves en almindelig opbagning med fløden og melet.

Når konsistensen er som kagecreme kommes urterne i og til sidst rejerne.

 

Læg den udbenede fisk som en åbnet bog i et ildfast fad (gerne et med låg), og drys med salt og peber og læg lauerbærbladet ved.

Hæld fyldet i den åbne fisk og luk den sammen. Den skal ikke sys eller holdes sammen med en nål, da den gerne må åbne sig, under stegningen. Hæld 1-2 dl vand ved

Sæt den i ovnen og lad den bage ca 3 kvarter.

Server med grønne asparges og nye kartofler. Du kan også bruge ris.

 

Udbeningen:

Rens pighvarren grundigt. Gnid skindet med salt og skyl det af, så forsvindet det slim, som ligger beskyttende om fiske, klip de yderste finner og hale af. Du kan også vente med at klippe sidefinnerne af.

Og så starter vi. Læg fisken med den mørke side opad, skær et dybt snit ned til benet i midten langs rygraden. Følg nu benene med kniven næsten ud til kanten, men husk, at fisken skal hænge sammen i kanten – så skal du løsne til den anden halvdel – stadig kun til kanten.

Åben fisken, så den ligger med begge sider åben som en bog.

Stik kniven forsigtigt ind under benet og følg benene ud til kanten – ganske som på overstykket. Nu kan du klippe eller forsigtigt hive benet ud helt ude ved kanten og vupti – ligger der en benløs fisk. Mærk lige efter med fingrene, om der alligevel skulle være et stædigt ben.