Makrel i gele - lækkert til frokost eller picnic

Makrel i gele

– lækker frokostret eller lidt godt til picnickurven

4-5 små (de skal helst være små) makreller fra Lillebælt Fisk

3-4 stilke citronmelisse (eller et par skiver citron)

2-3 laurbærblade

½ chili ikke for stærk

¼ - ½ løg

1 dl Noilly prat

1 -2 dl vand

salt og peber

2 blade husblas

 

Sådan gør du:

Sæt husblasbladene i blød i koldt vand.

Læg urterne i en gryde.

Rens fiskene og læg dem oven på urterne

Hæld Noilly Prat og vand på. Det skal gerne dække – ellers kom mere af begge dele på.

Kom peber og salt på.

Læg noget på fisken, så den ikke åbner sig.

Lad det småsimre under låg i 20-25 minutter, så du er sikker på, at fisken er færdig.

 

Tag forsigtigt fiskene op og lad dem køle så meget af, så du kan pille skind og ben af. Gør det med fingrne, så kan du bedre mærke om benene er væk.

Læg fileterne med den pæne side nedad i et fad med kant

Si væden fra gryden igennem et thefilter og lad det koge op igen. Kom den udblødte husblas i og hæld den over fisken. Sæt det i køleskabet.

Når du skal servere det, vender du geleen ud og serverer den med salat og godt brød.