Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Denne opskrift på fiskefrikadeller går flere slægtsled tilbage her på Lillebælt Fisk.

Fiskefrikadeller

 

500 g hakket fisk (fås ved Lillebælt Fisk)

75-90 g stribet flæsk

1 stort løg (ca. 115 g)

1 lille spsk salt

1 spsk kartoffelmel (MED TOP)

Friskkværnet peber (efter smag, men ca ½ tsk)

2-3 æg

1-2 tsk revet selleri (ikke i den oprindelige opskrift og kan udelades, men det giver en god rundhed og dybde i smagen, uden at man kan smage sellerien)

 

Sådan gør du:

 

Fisken røres sej med saltet – det tager på maskine et par minutter.

Hak imens flæsk og løg fint i minihakker og hæld denne masse i fisken sammen med kartoffelmel og peber. Lad farsen hvile i 30 min.

Steg frikadellerne i ½ olie og ½ smør. Der må godt være rigeligt. Hvis man så sørger for, at tage frikadellerne af panden så snart de er gyldne og gennemstegte, undgår man, at stegefedtet trænger ind.

Fiskefrikadellerne kan spises både til frokost eller som hovedret.

Her er de serveret med en rødbedesalat (Opskrift under billedet)

 

Opskrift på rødbedesalat:

1 skrællet rødbede

1-2 skrællede æbler

1 tsk friskrevet peberrod

4-5 spsk flydende honning eller æblesirup

Rødbede hakkes i minihakker og hældes i en skål, derefter hakkes æblerne i minihakkeren og kommes i skålen med rødbede. Peberrod og honning tilsættes, og man smager til.